Gogosi ca la gogoserie

de Rahela Velicu in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 27324 vizualizari

 

Asa gaseam in copilarie gogosi la gogoserii, de atunci nu am mai mancat. Sunt minunate!
Asa - Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • drojdie cat o nuca
  • 2 linguri de zahar
  • zahar pudra vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ca la gogoserie:

Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte crescuta.

Punem faina intr-un bol, adaugam maiaua, restul de lapte caldut si apa minerala si incepem sa framantam. Daca mai trebuie, mai adaugam un praf de faina sa nu se lipeasca aluatul de maini. Il lasam la dospit 30 de minute, in loc calduros.

Punem uleiul la incins, iar intre timp facem gogosile: presaram ulei pe blatul de lucru si pe degete si intindem foi rotunde cu mana.

Punem pe rand, cate o gogoasa in uleiul incins bine. La final le pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot servi cu ciocolata sau cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ca la gogoserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zeppole di San Giuseppe